1961 yılında Denver’de (ABD) doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Adana’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1984 yılında mezun oldu. Halen şahsına ait hukuk bürosunda şahıs hukuku, inşaat hukuku, sözleşmeler hukuku vb. serbest avukat olarak çalışıyor.
2002-2003 yıllarında TRT 2 Radyosunda canlı yayında “Hukuk Hepimize Lazım” konulu Temel Hukuk Kavramları ve Yasal Düzenlemelere ilişkin kadınlara yönelik bilgilendirici programı hazırlayıp sundu. 2004–2011 yılları arasında İstanbul Barosu Engelli Hakları Komisyon Başkanı olarak çalıştı, çeşitli emsal davalar açarak, çeşitli TV programlarına danışmanlık yaptı, konuk olarak katıldı. Engelli haklarının hayata geçirilmesi ve eğitimlerle, hakların yaygın kullanımı için farkındalık yaratmaya çalıştı. Avrupa İnsan Hakları ve Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmeleri konusunda iki yıl süre ile Eğiticinin Eğitimini aldıktan sonra çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile engelli hakları konusunda çalışmalara ağırlık verdi.
2002 yılından itibaren Türk Toplum Hizmetleri Vakfının, 2010 yılından itibaren Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği’nin hukuk danışmanı olarak gönüllü hizmet veriyor. Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesinin iç hukuk uygulamaları konusunda çeşitli illerde verdiği eğitimlerin yanı sıra 2011 yılından bu yana Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde kendi önerisi ile müfredata alınan Engellilik ve Mimarlığa Hukuki Bakış dersinin okutmanlığı görevini sürdürüyor. 2010 yılında Cenevre’de Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Haklar Komitesi’ne Türkiye’de Engelli Haklarının Uygulanmasına yönelik sorunların sunumunu yapan grupta yer aldı. Sabancı Vakfı tarafından 2012 yılında “Fark Yaratanlar” Programına seçilen “Engelli Ayrımcılığını Önleme Platformu” ve “Engelli Hakları İzleme Platformu” dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler Engelli Hakları raporlama projelerinde danışmanlık, eğitmenlik ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü hukuk danışmanlığı görevlerini sürdürüyor. 2015 yılında Doğum İçin Elele Derneği’nin kurucuları arasında yer alarak Doğumda İnsan Hakları ve Yeni Doğan Hakları konusunu, 2017 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki bakım ve huzurevleri çalışanları ile birlikte yürütülen projede danışman ve eğitmenlik yaparak Yaşlı Hakları ve Vesayet Hukuku konusunu da çalışma alanına dahil etti.
Atanur adında bir oğlu olan Güler Polat, İngilizce biliyor. Kişisel gelişim, Yunan Mitolojisi, İstanbul tarihi ve kültürü konusunda seminerlere katılmaktan hoşlanıyor. Kızılderili tarihini, kültürünü ve Kızılderili Şamanizminin günümüze yansımalarını anlattığı seminer dizisine 2015 yılında başladı, farklı kültürleri ve inançları öğrenmek, seyahat etmek zevkleri arasında.